Onze werkwijze

Krijgt u te maken met het overlijden van een dierbare, bijvoorbeeld uw partner, gezins- of familielid? Neem dan telefonisch contact op met ons. Dat kan dag én nacht. We bepalen samen een tijdstip wanneer we langskomen om alles te bespreken. Tijdens het eerste gesprek met onze uitvaartverzorger worden eerst de meest belangrijke zaken met u afgestemd:

♦ Waar de overledene moet worden opgebaard

♦ Welke kist kiest u

♦ De datum / tijd voor de begrafenis  

   wordt vastgesteld

♦ De rouwkaart en eventueel advertentie wordt

   opgesteld

♦ U krijgt een eerste indicatie van de kosten

Laatste verzorging

De overledene zal daarna (indien dit nog niet is gebeurd) worden verzorgd, eventueel worden overgebracht en opgebaard. Bij de laatste verzorging van de overledene kunt u, als u wilt, zelf meehelpen. Bijvoorbeeld met het aankleden van de overledene. U bepaalt wat u prettig vindt om zelf te doen. Een actieve eigen rol in deze fase is meestal een goed begin voor de rouwverwerking.

Opbaren

Een overledene kan worden opgebaard in de rouwkamer van een uitvaartcentrum maar het is tegenwoordig heel goed mogelijk de overledene thuis op te baren met behulp van professionele koelapparatuur en mobiele airconditioning - op bed of in de kist. Wij kunnen dit voor u verzorgen. We controleren iedere dag de thuisopbaring.

Dagelijks contact

Niet alle beslissingen hoeven op één dag genomen te worden. Door een vrijwel dagelijks contact kunnen wij u tijd geven om na te denken welke keuzes bij de overledene en u passen. Stapsgewijs en van dag tot dag bereiden we alles samen met u voor. Wij betrekken u, zoveel u zelf wilt, bij alle stappen in het afscheidsproces. Onze ervaring is dat een actieve betrokkenheid troostend werkt.

Persoonlijk afscheid

Wij streven ernaar om samen met u een persoonlijk afscheid vorm te geven. Persoonlijk betekent daarbij niet spectaculair of apart. Een traditionele uitvaart kan net zo bijzonder zijn. Er is bij een uitvaart weinig verplicht en inmiddels veel mogelijk. Een uitvaart kan een sober karakter dragen of juist exclusief zijn. Sprekers of een uitvaart in besloten kring, koffie met cake of een hapje en een glas wijn. Dat kan allemaal, alles wordt pas na zorgvuldig overleg afgesproken. Zo komen wij tot een uniek en persoonlijk afscheid. Onze werkwijze moet ervoor zorgen dat u na afloop - ondanks het verdriet - met een goed gevoel kunt terugkijken op de uitvaart.

 

‘Ieder mens is uniek, dus ieder afscheid moet dat ook zijn!

 

Uitvaartverzorging Pieter Dekker - Dag en nacht bereikbaar - Telefoon: 072 - 512 2614